Kőműves

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

TETŐ

POLISZTIROLHÁZ


A tetőszigetelés ma már igen kényes téma, az új energetikai szabvány szerint lakott tetőtérben a szigetelési érték min.: U=0,22 W/m2K.

Ezt az ácsok tudják a legjobban, milyen nehéz megvalósítani, és az építtetők tudják a legjobban, hogy milyen sokba kerül a jó tetőszigetelő anyag.

A ProKoncept tetőelem (U=0,2!!!) alkalmazása lehetővé teszi, hogy az elkészült hagyományos fa ácsszerkezet elkészítése után, azonnal három munkafázist helyettesítsünk:

a tetőlécezést: a tetőelemben speciálisan kialakított cseréptartók vannak. Rendkívül jó teherbíró képességének köszönhetően akár betoncserép fedéseknél is használható.
a tetőfóliázást: a tetőelem hármas kapcsolata és speciális anyaga miatt tökéletesen víz- és párazáró.
a tetőszigetelést: az átlag 14 cm vastag polisztirol gondoskodik a tető kifogástalan hőszigeteléséről.


Nincs más dolguk az ácsoknak, mint a szarufaszerkezet elkészülte után, közvetlenül lecsavarozzák a Prokoncept tetőelemeket, és ezután egyből rakhatják a cserepet. Tetőelemünk masszivitásának köszönhetően akár betoncserepet is rakhatunk, de új fejlesztésünk óta - sokak kérésére s örömére - ma már hódfarkú cserép is alkalmazható rendszerünkkel.

Ezzel a módszerrel lényegesen olcsóbban alakíthatunk ki látszógerendás tetőt, hiszen nincs szükség a "dupla" ácsszerkezetre - a tetőszigetelés ugyanis nem a szarufa síkjában, hanem azon kívül fekszik.

A tető kivitelezési ideje nagymértékben csökken, a tetőszigetelés szintén hőhídmentes lesz. További előnye a Neopor tetőelemnek a gyapotos szigetelésekkel szemben, hogy ha a gyapot vizet kap, összeesik és sokat veszít szigetelőképességéből, míg a polisztirol se párára, se vízre nem változik sem alakját sem szigetelőképességét tekintve.

Nem utolsó sorban az új energetikai szabvány életbelépése óta árban teljesen piacképesek vagyunk, sőt: a megspórolt idő és munkadíj is a minket választó ügyfeleinknél marad.

A ProKoncept tetőelemét és az építési rendszerünk egyéb elemeit ide kattintva tekintheti meg.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz