Kőműves

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

FALAZATOK

POLISZTIROLHÁZ

A Neoporhab falazó elemek ragasztó és egyéb segédanyagok nélkül összepattinthatók, a falazást kézi vagy szivattyús módszerrel három soronként betonnal kiöntve végezzük. Az eredmény: a külső oldalon 6, a belsőn 5 cm-es szigeteléssel bíró falazat, nagy teherbírású, vastagsága mindössze 25 cm. A szerkezetet áthidaló-, koszorú- és falvégzáró elemek teszik teljessé, segítségükkel a falazatunk teljesen hőhídmentes.

Aki már építkezett hagyományos építőanyagokkal: tégla, Ytong, zsalukő stb. az tudja, mit jelent a falazás, milyen járulékos nehézségei, illetve többletköltségei vannak: anyagmozgatás, rengeteg emberi erő, energia, hulladék, sitt eltakarítása, folyamatos építkezési por (téglánál és Ytongnál egyaránt), építési zaj stb.

Ezzel szemben a Prokonceptnél: az anyagmozgatás nevetségesen egyszerű - hiszen egy bála falazat 5m2=15 kg, egy családi ház teljes falazatát két ember fél óra alatt lepakolja a kamionról, nincs építési törmelék - a vágott poliszirol hulladékot egy nylon zsákba összeszedjük a nap végén, nincs por, és teljesen zajmentes!

Válaszfalakat mi is tégla vagy Ytong falazó blokkból építjük, könnyen köthetők rendszerünkhöz.

Külön kitérünk itt a gépészeti horonyképzésre: míg a tégla és az Ytong falba a horonyképzés napokig is eltarthat, sok hulladékkal, porral és zajjal jár, addig a Prokoncept belső 5 cm-es szigetelésébe bármilyen gépészeti-villanyszerelési csövet elhelyezhetünk, filccel megrajzoljuk a vezetékek helyét, és egy állítható pengéjű hő késsel (nálunk kapható) egy órán belül a teljes családi ház horonyképzését elkészítjük síri csendben, majd a hulladékot egy zsákba összeszedjük - van különbség, ugye?

Kívülről a falazatra „Dryvit” rendszerű vékonyvakolatot, acélhálóra felhordott hagyományos mészvakolatot, esetleg dísztéglát, terméskövet vagy faburkolatot tehetünk. A fal belső burkolata lehet ragasztott vagy lécvázra csavarozott gipszkarton, különféle díszburkolat, vékonyvakolat, illetve csempeburkolat.Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz